PentaVox Kft

INNOVÁCIÓ ÉS TECHNOLÓGIA

PentaVox Kft. 1043 Budapest, Dugonics utca 11. Telefon: +36 30 742 3242   +36 30 819 1181

Fetaphon Home Monitoring System

Otthoni (orvosi felügyelet nélküli) mérésre alkalmas készülék kismamáknak

A Fetaphon készülék alkalmas magzati szívritmus, méh összehúzódás és magzatmozgás regisztrálására otthoni körülmények között, másik személy segítsége nélkül. A készülék a magzati szívhangot passzív módon érzékeli, nem sugároz ki mérés közben semmilyen káros energiát.

A mért adatokat a készülék mobiltelefonos hálózati GPRS kapcsolaton keresztül továbbítja a kiértékelő központba. A kiértékelés eredménye lekérdezhető.

Bővebb információkért látogassa meg a termék weboldalát vagy érdeklődjön nálunk.

Fetaphon működési elv

A FETAPHON egy nemzetközi szabadalom, melynek létrehozásában fejlesztőmérnökök, orvosprofesszorok és lelkes csapataik folyamatosan dolgoztak. A FETAPHON nemzetközi CE engedéllyel minősített orvosi műszer (cardiotocograph-CTG), melyet a magyaron kívül több nemzetközi szabadalom is véd.

A Fetaphon magzati szívhangot vizsgáló rendszer, egy új, a világon egyedülálló magyar szabadalmi eljárás szerint készült, és teljesen passzív módon működik. A vizsgálófej semmilyen sugárzást, még ultrahangot sem bocsát ki magából, kizárólag csak a szívhangok vételére alkalmas, nagy érzékenységű (akusztikus) eszköz. A természetes szívhangokat erősíti fel, így valóban a magzat szívdobogása hallható.

Lehetővé teszi a magzati szívhangok és az anyai méhösszehúzódások akár otthoni körülmények közötti monitorizálását és a mért paraméterek rögzítését. A vizsgálatot a kismama önállóan, segítség nélkül is elvégezheti.
A CTG vizsgálat a terhesség utolsó harmadában (3. trimeszterében) fontos információt nyújt a szülész-nőgyógyász számára a magzat méhen belüli állapotáról, és a méhösszehúzódások vizsgálatával akár a szülés várható idejére is lehet következtetni.

A rendszeres CTG vizsgálat segítséget nyújt a magzati veszélyállapotok korai felismerésére, a méhen belüli károsodások megelőzésére, időben történő kiszűrésére a magzat életének védelmében.
A Fetaphonon, a kismama által végzett CTG mérés kiértékelését, a kismama saját szülész-nőgyógyász kezelőorvosa is könnyedén elvégezheti úgy, hogy a méréskor nem is találkozik személyesen a kismamával. A kiértékelést a kezelőorvos a Fetaphon internetes kezelői felületén végzi. A kiértékeléskor a kezelőorvos üzenetet küld a kismamának a mérés eredményéről, az esetleges további orvosi utasításokról, amely a Fetaphon kijelzőjén egy megjelenő üzenet.A kismamáknak lehetőségük van arra, hogy a készüléket béreljék.

Fetaphon készüléket alkalmazó partnereink listáját megtalálja a Kórházak, orvosok menüpontban.

Vélemények a FetaphonrólElőző Következő